Terug

 • 100% natuurlijke voedingssupplementen
 • Op werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • 5 Sterren beoordeling bij Trustpilot

Vitamines voor een goede weerstand

Onderstaande supplementen kunnen bijdragen aan een goede weerstand en het immuunsysteem: Vitamine C druppels, Vitamine D3 (Cholecalciferol) , Multivitamine Complex, Multivitamine voor kinderen, en Echinacea in druppelvorm.

Filters

  • Multivitamine Kids + D3 Druppels 50 ML

  Multivitamine Kids + D3 Druppels 50 ML

  De Multivitamine voor baby en kind met natuurlijke plantenextracten + vitamine D3 400 IU. De aanwezige vitamines spelen een belangrijke rol in de groei en ontwikkeling van kinderen. Inhoud 50 ML.

  € 22,95

  € 22,95

  • Multivitamine Complex 30 ML

  Multivitamine Complex 30 ML

  Mix van natuurlijke plantenextracten, organisch gebonden vitamines en mineralen. 100% natuurlijk! Zonder Gluten, lactose , toegevoegde suikers of synthetische toevoegingen. Geschikt voor veganisten & vegetariërs.

  € 15,99

  € 15,99

  • Immuunpakket 3 x 30 ml druppels

  Immuunpakket 3 x 30 ml druppels

  Het immuunsysteem pakket voor het hele gezin. Zorgt mede voor een goede weerstand en helpt het immuunsysteem. De druppels zijn een mix van 100% natuurlijke plantenextracten. Met vitamine C en Echinacea druppels.

  -20% Sale

  24,99 € 19,99

  24,99 € 19,99

  • Natuurlijke vitamine C druppels 250 ml

  Natuurlijke vitamine C druppels 250 ml

  Voor een goede weerstand en het immuunsysteem. Helpt bij moeheid / vermoeidheid. Draagt bij aan een sterk gebit, goed voor het kraakbeen en skelet. Natuurlijke vloeibare vitamine C voor het hele gezin.

  -10% Sale

  26,99 € 24,29

  26,99 € 24,29

  • Echinacea druppels

  Echinacea druppels

  Ondersteunt de natuurlijke afweersysteem, immuunsysteem. Weerstand. Geschikt voor kinderen en volwassenen.

  -10% Sale

  15,49 € 13,99

  15,49 € 13,99

  • Multivitamine druppels voor kinderen 30 ML

  Multivitamine druppels voor kinderen 30 ML

  Natuurlijke Multivitamine druppels bestaat uit een mix van plantenextracten zonder toegevoegde suikers, gluten- en lactose vrij. Geschikt voor baby & Kind. 100% Natuurlijk.

  € 15,99

  € 15,99

  • Vitamine D3 2000 IU druppels

  Vitamine D3 2000 IU druppels

  Draagt bij aan de ondersteuning van de natuurlijke weerstand, behoud van sterke botten, tanden en soepele spieren. Is belangrijk voor de calcium en fosforopname. Eén druppel bevat 5 mcg Vitamine D3.

  € 15,99

  € 15,99

  • Vitamine C met druivenpit extract 50ML

  Vitamine C met druivenpit extract 50ML

  Ondersteunt de weerstand en het immuunsysteem, helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen. Voor baby, kinderen en volwassenen. Zonder toevoegingen.

  -10% Sale

  15,99 € 14,39

  15,99 € 14,39

  • Vitamine D3 Baby & Kinder druppels

  Vitamine D3 Baby & Kinder druppels

  Vitamine D3 draagt bij aan een normale groei en ontwikkeling van botten. Daarnaast heeft Vitamine D3 een positieve invloed op het immuunsysteem. Speciaal ontwikkeld voor baby's en kinderen.

  -10% Sale

  20,99 € 18,99

  20,99 € 18,99

  • Vitamine C Kids Druppels 50 ML

  Vitamine C Kids Druppels 50 ML

  Nieuw bij Vitaminbottle.nl: Zorgt mede voor een goede weerstand en het immuunsysteem. Vit. C bevordert de opname van ijzer uit voeding. Helpt bij vermoeidheid, Geschikt voor baby's vanaf 3 maanden en kids. Zonder toevoegingen.

  -10% Sale

  16,49 € 14,84

  16,49 € 14,84

  • Vitamine B12 Kids Druppels 50 ML

  Vitamine B12 Kids Druppels 50 ML

  Nieuw bij Vitaminbottle.nl: Is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen, draagt bij aan het goed functioneren van het concentratievermogen en de leerprestaties. Met kersenextract. Geschikt voor baby's en kinderen.

  € 17,95

  € 17,95

  • Vitamine B12 druppels

  Vitamine B12 druppels

  Draagt bij aan extra energie bij moeheid, de vorming van rode bloedcellen, goed voor het geheugen, gemoedstoestand en het zenuwstelsel. Geschikt voor kinderen en volwassenen. Zonder toevoegingen.

  € 16,99

  € 16,99

  • Grapefruitpit olie druppels

  Grapefruitpit olie druppels

  Draagt bij aan de weerstand van het organisme. Helpt het immuunsysteem en ondersteunt de natuurlijke afweer van de lichaamscellen. Zonder toevoegingen.

  -9% Sale

  13,99 € 12,79

  13,99 € 12,79

  • IJzer Druppels voor Baby & Kids 50 ML

  IJzer Druppels voor Baby & Kids 50 ML

  Nieuw bij Vitaminbottle.nl: IJzer druppels op plantenbasis. IJzer draagt bij aan de productie van rode bloedlichaampjes en hemoglobine. Helpt vermoeidheid te verminderen. Speciaal voor baby & kinderen. Zonder toevoegingen.

  € 18,95

  € 18,95

Vitamines voor een goede weerstand

Vitamines voor een goede weerstand

Bacteriën en virussen kunnen een gezond mens ziek maken. Denk aan een voedsel bacterie, een verkoudheidsvirus of griepvirus. Ons lichaam zal zich bij aanraking met een bacterie of virus altijd willen verdedigen. De witte bloedcellen in ons lichaam komen dan in actie door de bacterie of het virus in het lichaam op te sporen en te vernietigen. Witte bloedcellen spelen dus een cruciale rol in de werking van je immuunsysteem. Via voeding kan je de aanmaak van witte bloedcellen stimuleren. Hierdoor kun je jouw immuunsysteem versterken en daarmee je weerstand verhogen.

Een gezonde basis

Voor een optimale weerstand is het in de basis belangrijk om:

 • Gezond te eten
 • Voldoende te drinken (2 liter water per dag)
 • Voldoende te bewegen en voldoende buitenlucht te zien
 • Een goede nachtrust te hebben
 • Te zorgen voor een goede hygiëne (zoals voldoende handen wassen)
 • Stress te vermijden

Een aantal van deze dingen zijn vrij makkelijk op te volgen, maar vertel een mens met een stressvolle baan of privésituatie maar eens dat hij of zij moet proberen om stress te vermijden en voldoende te slapen. Zaken als alcohol, roken en bepaald medicijngebruik maken je daarnaast ook vatbaarder voor ronddwalende virussen.

Een beetje hulp kan dus geen kwaad. Van vitamines is bekend dat ze verschillende processen in ons lichaam ondersteunen en zodoende helpen om het lichaam goed te laten functioneren. Waarom dus niet een beetje extra hulp inschakelen als het gaat om je immuunsysteem? Er zijn vitamines die de weerstand in het algemeen ondersteunen, maar je kunt ook denken aan specifieke supplementen die je helpen om makkelijker in slaap te komen en wat meer ontspanning te ervaren.

Je weerstand verhogen met vitamines

Hoe hoger je weerstand, hoe beter je bestand bent tegen negatieve invloeden. Daarom is het raadzaam om je weerstand te verhogen door een juiste leefstijl en gezonde voeding. In voeding zitten voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen die we hierbij dagelijks nodig hebben. Er zijn een aantal vitamines in het bijzonder die een belangrijke rol spelen bij de weerstand. Omdat zij helpen bij de aanmaak van witte bloedcellen bijvoorbeeld. De volgende vitamines heb je dan ook dagelijks nodig om aan je weerstand te werken. In je voeding en eventueel aangevuld in de vorm van een supplement.

Vitamine A: dit wordt ook wel de anti-infectie vitamine genoemd, doordat het zorgt voor de aanmaak van voldoende witte bloedcellen. Witte bloedcellen verdedigen het lichaam tegen infecties. Je haalt vitamine A uit  lever, vis, (half)volle melk en melkproducten en boter.

Vitamine B6: net als vitamine A, zorgt deze vitamine voor voldoende witte bloedcellen in het lichaam. Vitamine B6 zit in vlees, eieren, vis, graanproducten, aardappelen en peulvruchten. In kleinere hoeveelheden vind je vitamine B6 in groenten, melk en kaas.

Vitamine C: de bekendste vitamine voor je weerstand, ook vanwege zijn relatie met de witte bloedcellen in ons lichaam. Vitamine C stimuleert namelijk de vorming ervan. Je vindt deze vitamine in groente en fruit.

Vitamine D: de belangrijkste weerstandsvitamine, want bij een klein tekort aan vitamine D ben je namelijk al vatbaar voor ziekte. Vitamine D zit in vette vissoorten en margarine, maar krijg je vooral binnen via zonlicht.

Vitamine E: is een antioxidant en beschermt de cellen van ons afweersysteem. Vitamine E zit in zonnebloemolie, halvarine, margarine, brood, graanproducten, noten, zaden, groenten en fruit.

Een aantal van bovenstaande vitamines kun je als individueel supplement nemen, zoals vitamine C en vitamine D. Vermoed je dat je van andere vitamines op dit moment ook te weinig hebt? Neem dan een multivitamine supplement. Met een multivitamine complex heb je in 1 supplement een groot deel van de belangrijkste weerstandsvitamines te pakken. Vitaminbottle’s multivitamine complex bevat namelijk bijna alle bovengenoemde vitamines. Vitamine D is een belangrijke om los bij te slikken.

Zeker wanneer je veganistisch eet krijg je weinig vitamine A en B6 binnen. Een multivitamine kan dan ondersteuning bieden. Let wel goed op de dosering op het etiket: sommige bevatten teveel vitamine A. Dit kan schadelijk zijn voor de gezondheid van kinderen en zwangere vrouwen. Ook kan er teveel vitamine B11 zijn toegevoegd, wat schadelijk kan zijn voor kinderen. 

Naast vitamines vind je in het Vitaminbottle assortiment voor je weerstand ook Echinacea druppels. Deze krachtige plant heeft eigenschappen die een gunstige invloed hebben op de natuurlijke weerstand in je lichaam. Echinacea druppels zijn geschikt voor het hele gezin. 

Vitamines voor betere nachtrust en ontstressen

Kun je ook wel wat hulp gebruiken als het gaat om je nachtrust? Ervaar je veel stress, waardoor je ook moeilijker in slaap komt? Er zijn verschillende planten en kruiden die een rustgevende werking hebben op het lichaam. Dit weet je misschien wel van lavendel. Valeriaanwortel, Citroenmelisse en Sint Janskruid zijn hier ook voorbeelden van. Je vindt ze vaak als etherische olie natuur-en gezondheidswinkels, maar ze zijn ook verkrijgbaar als druppels om in te nemen. Weinig stress en een goede nachtrust dragen bij aan een goede weerstand.

Veelgestelde vragen over supplementen voor de weerstand

Hebben kinderen een slechtere weerstand dan volwassenen?

De weerstand is bij kinderen nog in ontwikkeling. Hierdoor is jouw kindje mogelijk vaker ziek dan jij. Het lichaam van een kind moet nog antistoffen aanmaken om ziektes te kunnen weren. Slechts een deel is klaar bij de geboorte, dit noemen we het aangeboren immuunsysteem.

Zijn mineralen ook belangrijk voor je weerstand?

Ja, de mineralen ijzer, koper, selenium en zink spelen ook een rol bij het sterk houden van de weerstand. Je vindt hier een overzicht van onze natuurlijke mineralen. En behalve mineralen zijn er ook planten en kruiden die een rol spelen bij de weerstand. Zo zit Camu camu, de vrucht van de Myciaria dubia struik, vol vitamine C. En Echinea is een plantensoort die het afweersysteem stimuleert.

Wat kan ik naast voeding nog meer doen om mijn weerstand op peil te houden?

Stress, nachtrust, beweging en persoonlijke hygiëne zijn andere factoren die van invloed zijn op je weerstand. Je vindt bij ons ook supplementen die helpen bij stress en nachtrust. Hier vind je meer informatie.

Heb je een andere vraag? We helpen je graag via onze online chat. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box