Terug

 • 100% natuurlijke voedingssupplementen
 • Op werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • 5 Sterren beoordeling bij Trustpilot

Natuurlijke mineralen en spoorelementen

Ons lichaam maakt zelf geen mineralen aan. Maar je hebt ze wel elke dag nodig voor onder andere soepele spieren, sterke botten, ons immuunsysteem en meer. Met deze supplementen vul je de mineralen in jouw lichaam aan.

Filters

  • Magnesiumcitraat met Vitamine B6

  Magnesiumcitraat met Vitamine B6

  Draagt bij aan een normale werking van spieren en zenuwstelsel, psychologische functie, ondersteunt het energieniveau en draagt bij aan fitheid. Magnesiumcitraat is organisch en de goed opneembare vorm.

  € 16,99

  € 16,99

  • Magnesium citraat 400 mg

  Magnesium citraat 400 mg

  Goed voor de werking van spieren en draagt bij aan de geestelijke balans. Activeert je natuurlijke energie. Helpt bij vermoeidheid en moeheid.

  € 15,99

  € 15,99

  • Zink Selenium Sporenelement capsules

  Zink Selenium Sporenelement capsules

  Instandhouding van Huid, Haar en Nagels. Voor sterke botten en soepele spieren. Goed voor het geheugen en concentratie. Combinatie met zink, selenium, magnesium en calcium. Vruchtbaarheid. Anti-oxidant.

  € 15,99

  € 15,99

  • IJzer capsules

  IJzer capsules

  IJzer draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine. Voor een goede weerstand en helpt om vermoeidheid te verminderen.

  € 16,99

  € 16,99

  • Koraal Calcium capsules

  Koraal Calcium capsules

  Voor behoud van sterke botten en goed voor het skelet. Ondersteunt het energieniveau, de hartspier en speelt een rol bij de botaanmaak.

  € 16,99

  € 16,99

  • Omega 3 6 9 Complex capsules

  Omega 3 6 9 Complex capsules

  Visvrije omega 3 6 en 9. Koudgeperste Lijnzaad- en Duindoornolie. ALA, EPA en DHA onverzadigde vetzuren. 100% plantaardig. Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

  € 19,99

  € 19,99

  • IJzer druppels 30 ML

  IJzer druppels 30 ML

  Dragen bij aan de productie van rode bloedcellen en hemoglobine, helpt bij vermoeidheid/moeheid. Zorgt mede voor een goede weerstand. Geschikt voor baby & kinderen en volwassenen.

  € 13,99

  € 13,99

  • Multivitamine Complex 30 ML

  Multivitamine Complex 30 ML

  Mix van natuurlijke plantenextracten, organisch gebonden vitamines en mineralen. 100% natuurlijk! Zonder Gluten, lactose , toegevoegde suikers of synthetische toevoegingen. Geschikt voor veganisten & vegetariërs.

  € 15,99

  € 15,99

Natuurlijke mineralen en spoorelementen

Natuurlijke mineralen en spoorelementen

Vitamines en mineralen worden vaak in één adem genoemd, maar weet jij wat het verschil is? En spoorelementen, wat zijn dat? 

Vitamines, mineralen en spoorelementen zijn alle drie voedingsstoffen die we binnenkrijgen via ons eten en drinken. Het verschil is een scheikundig verschil. Vitamines hebben hun oorsprong in de levende natuur, zoals planten en dieren, terwijl mineralen voortkomen uit de dode natuur en door planten worden opgenomen uit de aarde en door dieren uit voeding of water. We kennen 13 verschillende soorten vitamines, namelijk vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11, B12, C, D(3), E en K. Belangrijke mineralen zijn calcium, magnesium, kalium, natrium, chloride en fosfor. 

Spoorelementen noemen we de mineralen die we maar in kleine mate in ons lichaam nodig hebben. Dit zijn onder andere jodium, ijzer, koper, zink, selenium, molybdeen, mangaan en chroom.

Mineralen komen in kleine hoeveelheden voor in onze voeding. Ons lichaam maakt ze zelf niet aan. Wel hebben we ze iedere dag nodig, zodat ons lichaam optimaal kan functioneren. Een gevarieerde, gezonde voeding is dan ook belangrijk voor een goede mineralen voorziening. Mineralen zijn nodig als bouwstof voor de groei en het herstel van het skelet en de lichaamsweefsels. Sommige mineralen hebben we nodig in hele kleine hoeveelheden, dan spreken we van sporenelementen.

Belangrijke mineralen en spoorelementen

De meest bekende en belangrijke mineralen en spoorelementen in onze voeding zijn: calcium, natrium, magnesium, kalium en fosfor, ijzer, zink en jodium. 

Calcium: zorgt voor zowel de opbouw als het behoud van het gebit en van onze botten. Zo helpt het botontkalking tegen te gaan. Ook is calcium belangrijk voor een goede werking van de zenuwen en spieren.

Natrium: heeft een vergelijkbare functie in het lichaam als kalium. Het zorgt voor een goede vochtbalans en bloeddruk. Natrium vind je vooral in zout.

Magnesium: belangrijk voor de vorming van onze botten en spieren. Ook geeft het lichaam door voldoende magnesium prikkels in de spieren door.

Kalium: regelt zowel de vochtbalans als de bloeddruk in het lichaam. Maar kalium zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat spieren kunnen samentrekken.

Fosfor: net als calcium zorgt fosfor voor gezonde botten en tanden. Dit doet het door stevigheid te geven. 

IJzer: draagt bij aan de productie van rode bloedcellen en hemoglobine en helpt bij vermoeidheid.

Zink: ondersteunt het immuunsysteem en speelt een rol bij het behouden van sterke en soepele spieren.

Jodium: speelt een rol bij de groei, de ontwikkeling van het zenuwstelsel en de stofwisseling.

Kortom, mineralen zijn belangrijk voor gezonde botten en tanden (calcium en fosfor), spieren (magnesium), een goede vochtbalans en een gezonde bloeddruk (kalium, natrium en chloride). Spoorelementen zijn belangrijk voor de ontwikkeling van ons zenuwstelsel (jodium), het vervoer van zuurstof door ons lichaam (ijzer), de vorming van bind- en botweefsel (koper), een goed immuunsysteem (zink) en een goede werking van de schildklier (selenium). 

Hoe krijg ik dagelijks voldoende mineralen binnen? 

Wanneer je voldoende gezond en gevarieerd eet, hoef je van de meeste mineralen en spoorelementen geen tekort te krijgen. Dit geldt voor magnesium, natrium, chloride, fosfor, koper, zink, selenium, molybdeen, mangaan en chroom.

Wel zijn er groepen mensen die bijvoorbeeld een verhoogde kans op een ijzertekort hebben. Doordat ijzer vooral in vlees en vis zit, hebben volwassenen met een veganistisch voedingspatroon kans op een tekort. Maar ook baby’s ouder dan 6 maanden, en kinderen in de groei zijn gevoelig voor een ijzertekort. We schreven ook een artikel over ijzer en hoe je een tekort kunt hebben. Maar we schrijven ook over andere mineralen.

Als je geen zuivel eet kun je wel een calciumtekort ontwikkelen. Ook kun je een tekort krijgen aan kalium wanneer je vochtbalans erg ontregeld is, bijvoorbeeld na hevig braken of ernstige diarree. Spoorelementen waar je een tekort aan kunt hebben zijn ijzer - dit komt met name voor bij zwangere vrouwen- en jodium. 

Je kunt van de meeste mineralen en spoorelementen overigens ook niet teveel binnen krijgen, behalve van natrium en chloride (zout): hier kun je een te hoge bloeddruk van krijgen. Bij een overschot aan magnesium kun je wat last krijgen van diarree. Een overschot aan mangaan kan zorgen voor motorische en psychische klachten, maar komt in Nederland zelden voor, aldus het Voedingscentrum.

Mineralen van Vitaminbottle

Ons assortiment mineralen bestaat uit capsules en druppels. Naast de enkelvoudige mineralen magnesium, calcium en ijzer vind je in onze webshop ook de meervoudige mineralen zink en selenium. Een zink-selenium supplement is effectief voor het immuunsysteem. Daarnaast dragen zink en selenium samen onder meer bij aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade en aan de vruchtbaarheid van de man.

Een tweede supplement combinatie in ons assortiment is magnesium met vitamine B6. Vitamine B6 werkt effectiever wanneer het samen met magnesium wordt genomen. Samen zorgen zij onder andere voor een normale werking van de spieren, het goed functioneren van het zenuwstelsel en spelen zij een rol in het celdelingsproces.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box