Terug

 • 100% natuurlijke voedingssupplementen
 • Op werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • 5 Sterren beoordeling bij Trustpilot

Voedingssupplementen voor hart- en bloedvaten

Een normale bloeddruk en een goede bloedcirculatie; verschillende voedingssupplementen van vitamines en mineralen bieden ondersteuning aan hart- en bloedvaten.

Filters

  • Druivenpitolie druppels (OPC)

  Druivenpitolie druppels (OPC)

  Oligomere proanthocyanidinen (OPC) ondersteunt de doorbloeding. Grape Seed oil. Beschermt cellen tegen oxidatieve schade.

  € 16,49

  € 16,49

  • Rode druivenpitzaad in poedervorm

  Rode druivenpitzaad in poedervorm

  Rijk aan OPC druivenpitzaad. Positieve invloed op de bloedvaten en bloedcirculatie.

  € 6,99

  € 6,99

  • Teunisbloemolie druppels

  Teunisbloemolie druppels

  Ondersteunt bij menstruatie-ongemakken en bevordert een normale menstruatie. Heeft een positieve invloed op de hormoonbalans en wisselstemmingen.

  € 15,99

  € 15,99

  • Zink Selenium Sporenelement capsules

  Zink Selenium Sporenelement capsules

  Instandhouding van Huid, Haar en Nagels. Voor sterke botten en soepele spieren. Goed voor het geheugen en concentratie. Weerstand. Combinatie met zink, selenium, magnesium en calcium. Vruchtbaarheid. Anti-oxidant.

  € 15,99

  € 15,99

  • Teunisbloemolie capsules

  Teunisbloemolie capsules

  Helpt bij ongemakken rondom de menstruatie, bij prikkelbare gevoelens en ondersteunen een regelmatige cyclus.

  € 16,99

  € 16,99

  • Natuurlijke vitamine C druppels 250 ml

  Natuurlijke vitamine C druppels 250 ml

  Voor een goede weerstand en het immuunsysteem. Helpt bij moeheid / vermoeidheid. Draagt bij aan een sterk gebit, goed voor het kraakbeen en skelet. Natuurlijke vloeibare vitamine C voor het hele gezin.

  -10% Sale

  26,99 € 24,29

  26,99 € 24,29

  • Regeneratieve olie druppels

  Regeneratieve olie druppels

  Positieve bijdrage op uw energieniveau en Vitaliteit van lichaam en Geest. Concentraat van 7 soorten kruiden. 100% plantaardig zonder toevoegingen.

  -14% Sale

  18,49 € 15,99

  18,49 € 15,99

  • Immuunpakket 3 x 30 ml druppels

  Immuunpakket 3 x 30 ml druppels

  Het immuunsysteem pakket voor het hele gezin. Zorgt mede voor een goede weerstand en helpt het immuunsysteem. De druppels zijn een mix van 100% natuurlijke plantenextracten. Met vitamine C en Echinacea druppels.

  -20% Sale

  24,99 € 19,99

  24,99 € 19,99

  • Omega 3 6 9 Complex capsules

  Omega 3 6 9 Complex capsules

  Visvrije omega 3 6 en 9. Koudgeperste Lijnzaad- en Duindoornolie. ALA, EPA en DHA onverzadigde vetzuren. 100% plantaardig. Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

  € 19,99

  € 19,99

Voedingssupplementen voor hart- en bloedvaten

Het belang van een normale bloeddruk

Een hoge bloeddruk verhoogt de kans op hart-en vaatziekten. Een hoge bloeddruk betekent dat het bloed in je lichaam, dat door je hart wordt rondgepompt, te hard tegen de wanden van de bloedvaten duwt. Je voelt dit zelf niet en sommige mensen met een verhoogde bloeddruk hebben dus ook niet eens klachten. Hierdoor kun je lang met een te hoge bloeddruk rondlopen. Medicijnen zijn dan vaak nodig om de bloeddruk weer normaal te krijgen. 

Met een gezonde leefstijl zorg je voor een normale bloeddruk en voorkom je dus het risico op hart-en vaatklachten. Gezonde voeding, beweging en niet roken zijn daarbij belangrijk. In voeding zitten een aantal belangrijke voedingsstoffen die ervoor zorgen dat de bloeddruk normaal blijft, dat de bloedvaten in goede conditie blijven en het bloed goed blijft circuleren. 

Een voorbeeld hiervan zijn flavonoïden. Dit zijn een grote groep antioxidanten die van nature in plantaardige voedingsmiddelen aanwezig zijn. Zij beschermen het lichaam tegen oxidatieve stress en kunnen onder meer het klonteren van bloedplaatjes verminderen. Eet je weinig groente en fruit? Dan kom je flavonoïden tekort. 

Cholesterol

Je cholesterolgehalte is ook van invloed op de gezondheid van hart-en bloedvaten. Een te hoog cholesterol geeft namelijk, net als een hoge bloeddruk, meer kans op hart-en vaatziekten. Opnieuw kan leefstijl helpen om je cholesterol op peil te houden. Zo spelen vetzuren, zoals de visvetzuren in omega-3 een rol. Zij zorgen voor een daling van het slechte LDL-cholesterol. Onverzadigde vetten en vezels uit groente en fruit zorgen ervoor dat het cholesterolgehalte niet stijgt.

Gezonde voeding is dus een belangrijke pijler in het behouden van gezonde hart-en bloedvaten. Vitamines en mineralen uit supplementen kunnen een gezonde leefstijl ondersteunen, maar ook de functies in het lichaam die zorgen voor een normale bloeddruk en cholesterol. 

Vitamines, mineralen en kruidenextracten

Vitamine C is een antioxidant en heeft een gunstige invloed op hart-en bloedvaten. Het helpt bij de aanmaak van collageen en helpt mede daardoor de bloedvaten gezond en elastisch te houden. 

De mineralen zink en selenium, calcium en magnesium zijn belangrijk voor een goede gezondheid van het hart en de bloedvaten. Calcium en magnesium ondersteunen de hartspier, selenium en zink zijn net als vitamine C antioxidanten. Mineralen zijn in kleine hoeveelheden aanwezig in onze voeding. Bij een verhoogde behoefte, bijvoorbeeld omdat je lichaam bepaalde mineralen niet goed opneemt, kun je supplementen gebruiken. Een multivitamine bevat vaak ook verschillende mineralen en spoorelementen.

Bekijk hier ons brede assortiment natuurlijke mineralen.

Een kruidenextract zoals die van de teunisbloem is rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren. Onze regeneratieve olie druppels op basis van lijnzaadolie, gezegende distel, brandnetelolie extract, mierikswortelolie, bruine alg olie extract, kliswortel olie extract en rode klaver, bevatten de vetzuren EPA en DHA die ook in omega 3 aanwezig zijn. Hiervan weten we dat zij helpen bij een normale bloeddruk en cholesterol.

Veelgestelde vragen over supplementen voor hart-en bloedvaten

Hoe weet ik of ik een normale bloeddruk heb?

Je kunt je bloeddruk laten meten door een arts of zelf meten met een bloeddrukmeter. Je bloeddruk is te hoog als hij boven de 140/90 mmHg is. Bij een te hoge bloeddruk kun je ook last hebben van hoofdpijn, vermoeidheid en kortademigheid.

Kan ik jullie supplementen ook gebruiken in combinatie met medicatie die ik krijg voor mijn bloeddruk?

De supplementen in deze categorie hebben juist een positief effect op de bloeddruk. Vraag bij gebruik van andere supplementen wel altijd even na bij je arts of je deze kunt gebruiken. En laat ook regelmatig je bloeddruk controleren als je supplementen gebruikt.

Heb je een andere vraag? We helpen je graag via onze online chat. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box