Terug

  • 100% natuurlijke voedingssupplementen
  • Op werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • 5 Sterren beoordeling bij Trustpilot

Voedingssupplementen voor hart- en bloedvaten

Een normale bloeddruk en een goede bloedcirculatie; verschillende voedingssupplementen van vitamines en mineralen bieden ondersteuning aan hart- en bloedvaten.

Filters

Voedingssupplementen voor hart- en bloedvaten

Het belang van een normale bloeddruk

Een hoge bloeddruk verhoogt de kans op hart-en vaatziekten. Een hoge bloeddruk betekent dat het bloed in je lichaam, dat door je hart wordt rondgepompt, te hard tegen de wanden van de bloedvaten duwt. Je voelt dit zelf niet en sommige mensen met een verhoogde bloeddruk hebben dus ook niet eens klachten. Hierdoor kun je lang met een te hoge bloeddruk rondlopen. Medicijnen zijn dan vaak nodig om de bloeddruk weer normaal te krijgen. 

Met een gezonde leefstijl zorg je voor een normale bloeddruk en voorkom je dus het risico op hart-en vaatklachten. Gezonde voeding, beweging en niet roken zijn daarbij belangrijk. In voeding zitten een aantal belangrijke voedingsstoffen die ervoor zorgen dat de bloeddruk normaal blijft, dat de bloedvaten in goede conditie blijven en het bloed goed blijft circuleren. 

Een voorbeeld hiervan zijn flavonoïden. Dit zijn een grote groep antioxidanten die van nature in plantaardige voedingsmiddelen aanwezig zijn. Zij beschermen het lichaam tegen oxidatieve stress en kunnen onder meer het klonteren van bloedplaatjes verminderen. Eet je weinig groente en fruit? Dan kom je flavonoïden tekort. 

Cholesterol

Je cholesterolgehalte is ook van invloed op de gezondheid van hart-en bloedvaten. Een te hoog cholesterol geeft namelijk, net als een hoge bloeddruk, meer kans op hart-en vaatziekten. Opnieuw kan leefstijl helpen om je cholesterol op peil te houden. Zo spelen vetzuren, zoals de visvetzuren in omega-3 een rol. Zij zorgen voor een daling van het slechte LDL-cholesterol. Onverzadigde vetten en vezels uit groente en fruit zorgen ervoor dat het cholesterolgehalte niet stijgt.

Gezonde voeding is dus een belangrijke pijler in het behouden van gezonde hart-en bloedvaten. Vitamines en mineralen uit supplementen kunnen een gezonde leefstijl ondersteunen, maar ook de functies in het lichaam die zorgen voor een normale bloeddruk en cholesterol. 

Vitamines, mineralen en kruidenextracten

Vitamine C is een antioxidant en heeft een gunstige invloed op hart-en bloedvaten. Het helpt bij de aanmaak van collageen en helpt mede daardoor de bloedvaten gezond en elastisch te houden. 

De mineralen zink en selenium, calcium en magnesium zijn belangrijk voor een goede gezondheid van het hart en de bloedvaten. Calcium en magnesium ondersteunen de hartspier, selenium en zink zijn net als vitamine C antioxidanten. Mineralen zijn in kleine hoeveelheden aanwezig in onze voeding. Bij een verhoogde behoefte, bijvoorbeeld omdat je lichaam bepaalde mineralen niet goed opneemt, kun je supplementen gebruiken. Een multivitamine bevat vaak ook verschillende mineralen en spoorelementen.

Bekijk hier ons brede assortiment natuurlijke mineralen.

Een kruidenextracten zoals die van de teunisbloem is rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren. Onze regeneratieve olie druppels op basis van lijnzaadolie, gezegende distel, brandnetelolie extract, mierikswortelolie, bruine alg olie extract, kliswortel olie extract en rode klaver, bevatten de vetzuren EPA en DHA die ook in omega 3 aanwezig zijn. Hiervan weten we dat zij helpen bij een normale bloeddruk en cholesterol.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box