Jouw kind of partner loopt al 4 weken rond met een vervelende hoest die maar niet weggaat. Het is al de zoveelste verkoudheid die hij te pakken heeft in de afgelopen maanden. Zeker in deze periode wil je erop toezien dat iedereen binnen het gezin gezond is en blijft.Een extra portie groente bij de maaltijd in combinatie met vitamine C druppels geven je weerstand een boost. Hoe zit dat precies?

Vitamine C voor een goede weerstand

Vitamine C is dé vitamine voor je weerstand. Maar wat betekent een goede weerstand? Een goede weerstand beschermt je tegen bacteriën en virussen en zodoende tegen ziektes. Hoe hoger je weerstand, hoe beter je bestand bent tegen negatieve invloeden. De hoogte van je weerstand hangt af van jouw afweer- en immuunsysteem. Hierin spelen witte bloedcellen een belangrijke rol. De witte bloedcellen in ons lichaam komen namelijk in actie wanneer een bacterie of virus ons lichaam bereikt. Deze cellen herkennen de bacterie of het virus in het lichaam en vernietigen deze.

Via de vitamines uit voeding kan je de aanmaak van witte bloedcellen stimuleren. Vitamine C is zo’n vitamine, deze vitamine stimuleert namelijk de vorming van witte bloedcellen. Hierdoor kun je het immuunsysteem versterken en daarmee je weerstand verhogen. Je vindt vitamine C in groente en fruit. Naast 2 stuks fruit en 200 gram groente per dag, kan een vitamine C supplement de weerstand een extra boost geven.

Natuurlijke druppels vitamine C

Bij vitamines in de vorm van een supplement wordt nog vaak, onterecht, gedacht dat zij minder goed zijn dan vitamines uit voeding. Dit is zeker onterecht als je kijkt naar een natuurlijk supplement. Een natuurlijke vitamine wordt namelijk gemaakt, zoals de naam al zegt, van ingrediënten uit de natuur. Zo zijn alle vitamine druppels van VitaminFit koudgeperste druppels afkomstig uit kruiden en planten. In onze vitamine C druppels is rozenbottel extract of druivenpit extract verwerkt. Rozenbottel is de vrucht van de rosa plant en bevat wel 30x meer vitamine C dan een sinaasappel! De antioxidant werking van druivenpitten is maar liefst 20x sterker dan die van vitamine C.

Een reden om vitamine C druppels te gebruiken is dat druppels goed worden opgenomen in het lichaam. Een tweede reden is dat ze makkelijk in gebruik zijn, zeker bij kinderen en mensen met slikproblemen.

Lees ook: 10 vragen en antwoorden over vitamine C en een vitamine C-tekort

Vitamine C druppels makkelijk in te nemen voor kleine kinderen

Druppels zijn voor kleine kinderen over het algemeen een stuk makkelijker in te nemen dan (kauw)tabletten. En voor baby’s is dit natuurlijk helemaal het prettigst. Je kunt de druppels gewoon door de flesvoeding mengen, of door de (dik)sap, yoghurt of fruithap. Puur op een lepeltje kan natuurlijk ook. Omdat onze vitamine C druppels geen kunstmatige toevoegingen hebben, dus geen geur, kleur- en smaakstoffen, merkt je kindje helemaal niets van die vitamines in de voeding. 

Over VitaminFit

VitaminFit wilt bijdragen aan een gezonde levensstijl met 100% plantaardige voedingssupplementen, zonder toevoegingen. De vitamines zijn vloeibaar ontwikkeld op basis van 100% natuurlijke planten- en kruidenextracten met een hoog gehalte aan werkzame stoffen, zonder gluten, lactose of toegevoegde suikers. De vloeibare extracten worden daardoor zeer goed opgenomen door het lichaam. Ideaal in te nemen door voeding, een drankje, of puur op een lepeltje. Met tientallen producten biedt VitaminFit ondersteuning aan de gezondheid voor het hele gezin. De verpakkingen zijn van gerecycled materiaal en zelfs de opvulkorrels in het pakketje zijn van plantaardig zetmeel. 

Gerelateerde artikelen