Stress verminderen – 4 natuurlijke manieren

        December 2023 / VitaminFit

        € 0,-

        • 100% natuurlijk & plantaardig
        • Geschikt voor vegetariërs en veganisten
        • Gluten- en lactosevrij, zonder toegevoegde suikers
        • Op werkdagen voor 22:00 besteld morgen in huis
        • Vanaf 45 euro gratis verzending
        Placeholder4,8

        Trustpilot Sterren

        “In de top 10 beste gezondheidsshops op Trustpilot!”

        Productomschrijving

        Stress verminderen – 4 natuurlijke manieren

        Je leest dit artikel misschien niet voor niets: je hebt mogelijk stressklachten en wilt graag je stress verminderen. Geen tijd te verliezen dus, we duiken meteen in de tips om stress te verminderen, op een natuurlijke manier.

        Lichamelijke en mentale stress

        Stress uit zich in verschillende vormen: mentaal in de vorm van piekeren en niet meer helder kunnen denken, maar vaak ook lichamelijk. Stress herken je dan aan onder andere hoofdpijn, buikpijn klachten en verstijfde spieren in de nek, schouders, kaken of rug. Als je één van deze stress symptomen herkent, dan kun je met onderstaande tips aan de slag om je stress te verminderen.

        4 natuurlijke manieren om stress te verminderen

        Sporten / bewegen

        Sport! In relatie tot stress noemen we dit actief ontspannen. Het is een hele goede manier om te ontspannen bij stress. Een manier die veel mensen toepassen om ‘het hoofd leeg te maken’ is hardlopen, maar het kan net zo goed een lange wandeling of fietstocht zijn, of een uurtje yoga. 

        Het mooie aan bewegen is dat het stress kan verminderen, maar ook stress kan voorkomen. Dit is omdat je lichaam tijdens het sporten geen cortisol aanmaakt. Cortisol is je stresshormoon. Dit gaat overigens wel in hogere mate op voor duursport, zorg er dus voor dat je minimaal een uur aan een stuk sport.

        Je ademhaling controleren

        Met de juiste ademhaling kun je zoveel meer dan je denkt. Er zijn hele boeken geschreven ( bijvoorbeeld ‘the oxygen advantage’, aanrader!) over het effect van een goede ademhaling.

        Misschien zet je bepaalde ademhalingstechnieken al wel in tijdens het sporten en heb je gemerkt dat je daardoor meer uithoudingsvermogen hebt. Maar er zijn ook specifieke ademhalingstechnieken om stress te verminderen. Hier volgen er 2 die beiden veel in yoga worden toegepast:

        1. De wisselende neusgatademhaling (Nadi Shodhana pranayama)

        Bij deze ademhalingsoefening zorg je dat je eerst comfortabel zit. Je gaat nu rustig door je neus ademen en maakt daarbij gebruik van je duim en ringvinger om, om en om, het ene en dan het andere neusgat te sluiten. Dit gaat zo:

        Leg je duim op je rechter neusgat (als je je rechtshandig bent) en druk deze dicht. Haal dan adem via je linker neusgat in 1,2,3,4 tellen. Vervolgens sluit je met je ringvinger van dezelfde hand je andere neusgat dicht en houd je je adem voor 4 tellen in. Vervolgens laat je je duim los om via je rechter neusgat weer in 4 tellen uit te ademen. Dit herhaal je een keer of 10.

        2. De 4-7-8 techniek

        Als je bovenstaande oefening te ingewikkeld of te veel gedoe vindt, is er nog een andere techniek die helpt om te ontspannen en je stress helpt verminderen. 

        De 4-7-8 techniek komt erop neer dat je 4 tellen inademt, je adem 7 tellen vasthoudt en in 8 tellen uitademt. Bij deze techniek adem je in door je neus en uit door je mond, waarbij je bij de uitademing steeds langzaam een beetje spanning loslaat. Door de uitademing langer te maken dan de inademing, breng je de hartslag omlaag, waardoor je ontspant.

        Vitaminetekorten aanvullen om stress te verminderen

        Dit gevolg kende je misschien niet van stress, maar je lichaam verbruikt meer voedingsstoffen wanneer je stressklachten hebt. Het lichaam heeft, simpel gezegd, meer energie nodig om alle processen in het lichaam aan te blijven sturen. 

        Onder andere de voorraad aan magnesium, de B-vitaminen, vitamine C, zink en ijzer raakt bij stress sneller op. 

        Wist je ook dat magnesium een natuurlijk anti-stressmiddel is voor het lichaam? Het helpt de spieren ontspannen. Een belangrijke reden waarom sporters magnesium gebruiken. Maar we hebben allemaal zo onze magnesium nodig.

        Kalmerende kruiden

        Je kunt ook iets natuurlijks nemen bij stressklachten. Er zijn verschillende kruiden die een geneeskrachtige werking hebben, ook op je gemoedstoestand. Denk bijvoorbeeld aan valeriaanwortel of citroenmelisse. Beiden hebben een rustgevende invloed op het lichaam.

        Hopelijk heb je iets aan deze tips en helpen ze jouw stress verminderen. Bij vragen over het gebruik van vitamines of kalmerende kruiden kun je contact met ons opnemen via de chat of mail.

        100% natuurlijke voedingssupplementen

        [SPLIT]

         

        [OVER]

        Over VitaminFit

        VitaminFit wilt bijdragen aan een gezonde levensstijl met 100% plantaardige voedingssupplementen, zonder toevoegingen. De vitamines zijn vloeibaar ontwikkeld op basis van 100% natuurlijke planten- en kruidenextracten met een hoog gehalte aan werkzame stoffen, zonder gluten, lactose of toegevoegde suikers. De vloeibare extracten worden daardoor zeer goed opgenomen door het lichaam. Ideaal in te nemen door voeding, een drankje, of puur op een lepeltje. Met tientallen producten biedt VitaminFit ondersteuning aan de gezondheid voor het hele gezin. De verpakkingen zijn van gerecycled materiaal en zelfs de opvulkorrels in het pakketje zijn van plantaardig zetmeel. 

        [ENDOVER]

        Vergelijk producten Verwijder alle producten

        You can compare a maximum of 3 products

          Hide compare box
          Stress verminderen – 4 natuurlijke manieren

          Stress verminderen – 4 natuurlijke manieren

          € 0,-

          VitaminFit 4.8 / 5 - 2.946 Reviews @ Trustpilot