Deze plantaardige middelen helpen tegen de meest voorkomende klachten onder vrouwen

    • Deze plantaardige middelen helpen tegen de meest voorkomende klachten onder vrouwen

      € 0,-

      • 100% natuurlijk & plantaardig
      • Geschikt voor vegetariërs en veganisten
      • Gluten- en lactosevrij, zonder toegevoegde suikers
      • Op werkdagen voor 22:00 besteld morgen in huis
      • Vanaf 45 euro gratis verzending
      Placeholder4,8

      Trustpilot Sterren

      “In de top 10 beste gezondheidsshops op Trustpilot!”

      Productomschrijving

      Deze plantaardige middelen helpen tegen de meest voorkomende klachten onder vrouwen

      Deze plantaardige middelen helpen tegen de meest voorkomende klachten onder vrouwen

      Natuurlijke wondermiddeltjes; ze zijn zo fijn om te kennen. Bijvoorbeeld een natuurlijk middel tegen maagzuur of menstruatiepijn. Want iedere keer maar naar de paracetamol grijpen wanneer je last hebt van hevige menstruatiepijn of pijn in je maag is eigenlijk niet wat je wilt. Menstruatiepijn is de meest voorkomende klacht onder vrouwen en daar zijn ook andere oplossingen voor dan pijnstillers in de vorm van pillen. Net als voor een aantal andere bekende gezondheidsklachten. We pakken er vandaag een aantal en de natuurlijke, plantaardige middelen die er tegen helpen.

      Plantaardige middelen bij alledaagse klachten

      Teunisbloemolie is een natuurlijk middel tegen hevige menstruatie

      De periode van de maand kan echt een vervelende periode zijn als je last hebt van hevige menstruatieklachten en PMS. Teunisbloemolie is een natuurlijk middel tegen hevige menstruatieklachten zoals buikkrampen en pijnlijke borsten, maar ondersteunt ook bij prikkelbaarheid. Het wordt koud geperst uit de bloem van de teunisbloem.

      Het is door onderzoek aangetoond dat teunisbloemolie kan bijdragen aan ongemakken voorafgaand aan, rondom en tijdens de menstruatie. Het kan wel even duren voordat je een verschil merkt, sommige vrouwen geven aan dat zij het effect merkten na 6-8 weken gebruik. Geef dus niet te snel op. 

      Venkel en gember zijn natuurlijke middelen tegen maagpijn 

      Een opgeblazen gevoel of krampen in je buik, daar hebben we allemaal weleens last van. Vooral na een zware maaltijd. Een natuurlijk middel tegen maagpijn is venkel, maar ook gember werkt goed. Beiden hebben een kalmerende werking op de maag. Zet bijvoorbeeld een lekkere thee met venkel en gember, of drink een glas alcoholvrije gemberbier.

      Magnesium, melisse en valeriaanwortel ondersteunen bij maagpijn door stress

      Maagpijn kan ook een gevolg zijn van spanning of stress. Stress werkt bij veel vrouwen op de buik en maag, maar kan ook spierpijn veroorzaken in onder andere nek, schouders en kaken. Een natuurlijk middel tegen stress is magnesium om de spieren in het lichaam te laten ontspannen, maar ook valeriaanwortel en melisse helpen bij algehele onrust en spanning.

      Neem blauwe bessen tegen diarree

      Diarree is het gevolg van een virus dat het lichaam binnen is gekomen. Als je online op zoek gaat naar oplossingen bij diarree, kom je vanalles tegen. Onder andere vezels eten, maar ook cola drinken wordt genoemd. Meestal gaat diarree binnen een aantal dagen vanzelf weer over en hoef je niets te doen. Maar je kunt wel iets aan je weerstand doen om diarree te helpen voorkomen.

      Een natuurlijk, plantaardig hulpmiddel is het eten van blauwe bessen. Zij bevatten namelijk ontzettend veel vitamine C en ook vezels. Vitamine C is de vitamine voor een goede weerstand, waardoor virussen minder kans krijgen. 

      Verhoog dus ook je vitamine C inname als je last hebt van diarree en dit in het vervolg wilt voorkomen. 

      Groene thee als natuurlijk middel tegen ontstoken ogen

      Een ontsteking aan de ogen is vaak het gevolg van een virus in het oog. Meestal loop je dit op tijdens een verkoudheid. Je krijgt een rood oog of wordt s’ochtends wakker met veel, plakkerig, opgedroogd vocht in je ooghoeken. 

      Wat kun je doen? Naast komkommers op je ogen leggen, als je ook veel jeuk ervaart, is groene thee of kamillethee een oplossing. Beiden werken kalmerend en dat is precies wat je oog (of ogen) in dit geval nodig heeft. 

      Je kunt gewoon een theezakje op je ontstoken oog leggen. Doe deze daarvoor eerst een minuut of 2 in heet water en laat dit wat afkoelen totdat de temperatuur prettig voelt op je huid. Houd het theezakje dan ongeveer 10 minuten op je ogen liggen. Herhaal het liefst 2-3 keer per dag.

      Pas je voeding aan als je last hebt van maagzuur

      Een veelgehoorde klacht bij zwangere vrouwen, maar ook bij andere vrouwen en die we dus mee willen nemen in dit rijtje klachten: brandend maagzuur. Sommigen krijgen het bijvoorbeeld na het drinken van een glas sinaasappelsap. Er is niet direct een natuurlijk middel tegen maagzuur, maar je kunt er door de juiste voeding in sommige gevallen wel iets aan doen. 

      Bij zwangere vrouwen komt het vaak voor doordat het kindje in de buik ervoor zorgt dat er meer druk komt op de buikholte en maag, waardoor maagzuur terug naar boven wordt geduwd. Hier heeft het dus meestal weinig met voeding te maken en zit er vaak niets anders op dan maagzuurremmers te nemen.

      Maar vaker ontstaat brandend maagzuur doordat je iets eet wat je maag simpelweg niet goed verdraagt. In plaats van maagzuurremmers te nemen, kun je dan dus beter eerst kijken naar wat het brandend maagzuur veroorzaakt. Dit kan voor iedereen anders zijn: er zijn mensen die door gluten last krijgen van brandend maagzuur, maar je kunt het ook krijgen van koffie, scherpe kruiden of zuur vruchtensap. Door een product een tijdje te laten staan, kun je nagaan of dit inderdaad het maagzuur veroorzaakt. 

      De Maag Lever Darm Stichting geeft naast zwangerschap en voeding nog een aantal oorzaken voor brandend maagzuur, waaronder een luie maag, alcohol en roken. Af en toe eens last hebben van maagzuur is niet erg, maar ga naar de huisarts als dit dagelijks terugkomt en het niet door je voeding lijkt te komen.

      Vond je dit een interessant artikel? Dan is dit misschien ook iets voor jou: 4 natuurlijke tips bij spijsverteringsklachten.

      natuurlijke middelen en supplementen

      Vergelijk producten Verwijder alle producten

      You can compare a maximum of 3 products

        Hide compare box
        Deze plantaardige middelen helpen tegen de meest voorkomende klachten onder vrouwen

        Deze plantaardige middelen helpen tegen de meest voorkomende klachten onder vrouwen

        € 0,-

        VitaminFit 4.8 / 5 - 2.946 Reviews @ Trustpilot
        Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »